Ko je Uroš Mišić: Odavno poznat policiji, uhapšen u akciji uz Darka Šarića 1Foto: MUP

Danas je u velikoj policijskoj akciji uz Darka Šarića uhapšen i huligan Uroš Mišić, prenelo je više beogradskih medija. Mišić je proveo pet godina u zatvoru zbog brutalnog napada na žandara Nebojšu Trajkovića. Pre godinu i više dana Mišić je navodno promenio prezime zbog čega neko vreme nije mogao da mu se uruči poziv za saslušanje u postupku koji je vođen zbog ubistava Miloša Vidakovića i Nikole Bojovića.

Za Uroša Mišića šira javnost čula je kada je napao žandarma Nebojšu Trajkovića na utakmici Crvena zvezda – Hajduk 2007. godine. Tada je Trajkoviću stavio  upaljenu baklju u usta zbog čega mu je suđeno za pokušaj ubistva.

On je prvobitno osuđen na deset godina zatvora da bi mu kasnije kazna bila prepolovljena na pet i po. Iz zatvora je izašao 2012. godine, šest meseci pre isteka kazne, zbog primene Zakona o amnestiji.

Napadnuti žandarm Nebojša Trajković tada je kazao da je „Uroš Mišić nagrađen. On je pobednik. A ja ću do kraja života ostati invalid“.

– Kako da oslobodite čoveka koji vas ubija, bode, koji vas pali? Hteli su da me upale, da izgorim kao sveća. I kako ja sada da se pomirim sa njegovim oslobađanjem. Kakva je to država? Da pustiš onoga koji je nekoga svesno zapalio, uništio mu život, i njemu i njegovoj porodici. Pored mene pati cela moja porodica. Ja na tom stadionu nisam bio radi sebe, nego radi interesa države. Država sada trči da pomogne istoj toj Crvenoj zvezdi a nikada se nije pitala, gde je Nebojša, kako mu je. Kako taj čovek živi? Nemam više ništa da kažem, kazao je Trajković za Radio Slobodna Evropa.

„Slučaj“ Uroša Mišića bio je predmet mnogih navijačkih transparenata i grafita „Pravda za Uroša“.

Po izlasku iz zatvora Mišić je više puta privođen. On je 2013. uhapšen zbog tuče ispred kluba Plastik u kome su pretučena dvojica američkih marinaca. Mišić je kasnije oslobođen optužbi. Privođen je i 2015. godine zbog sumnji da je planirao napad na učesnike Prajda.

Portal nova.rs preneo je da je Mišić promenio prezime u Radovanović, zbog čega Specijalni sud mesecima nije mogao da mu uruči poziv za saslušanje u postupku koji je vođen zbog ubistava Miloša Vidakovića i Nikole Bojovića.

MUP je danas saopštio da je pored lica D. Š. koje se sumnjiči da je ogranizovalo kriminalnu grupu, i za još niz krivičnih dela, uhapšeno još četiri lica sa incijalima D. L., D. O., U. R. i D. M.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari