Darko SaricFoto: EPA/ANDREJ CUKIC

Darko Šarić uhapšen je danas zbog sumnje da je počinio niz krivičnih dela.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, uhapšen je D. Š. za koga se sumnja da je organizator kriminalne grupe.

Njemu se uz još četvoricu uhapšenih stavlja na teret da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja. MUP je saopštio da su pored Šarića još uhapšeni i članovi organizovane kriminalne grupe D. L., D. O., U. R. i D. M., dok se za ostalim članovima intenzivno traga.

Kako MUP navodi, akcija hapšenja bila je deo međunarodne saradnje, koja je „koordinirana od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, a u kojoj su učešće uzele policije Hrvatske i Srbije“.

„U Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Sektora unutrašnje kontrole, Policijske uprave za grad Beograd, SAJ i Žandarmerije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, uhapsili su pet članova organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike“, ističe se u saopštenju MUP-a.

Takođe se dodaje da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Mediji su ranije preneli da su uz Šarića uhapšeni i njegov advokat Dejan Lazarević ali i huligan Uroš Mišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari