Uhapšen Darko Šarić 1Foto: Krik.rs

U Beogradu je danas uhapšen Darko Šarić, prenelo je više medija, dok je MUP potvrdio da je danas u velikoj međunarodnoj akciji uhapšen D.Š.

Mediji su prvobitno preneli da je danas prepodne Darko Šarić prebačen u SBPOK na ispitivanje. Krik međutim navodi da je po njihovim nezvaničnim saznanjima Šarić i dalje u tom trenutku bio u svojoj vili u kojoj se odvijao  pretres.
Istovremeno, Ministarstvo unutrašnjih poslova u svom saopštenju navodi da je D. Š. uhapšen zbog organizovanja kriminalne grupe i teškog ubistva, između ostalog, a da je akcija hapšenja bila koordinirana od strane Europola i Eurodžasta, i da je u njoj pored Srbije učestvovala i Hrvatska.
U svom saopštenju MUP kaže da je osumnjičenima određeno zadržavanje od 48 sati i da će oni biti uz krivične prijave privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.
Šarić je prethodno bio u kućnom pritvoru.


Portal Nova.rs navodi i da su jake policijske snage blokirale danas ulicu u kojoj se nalazi Šarićeva vila. Pored Šarića danas je uhapšen i njegov advokat Dejan Lazarević.

Mediji prenose i da je u današnjoj policijskoj akciji povezanoj sa Šarićem uhapšen i Uroš Mišić, navijač koji je osuđen na pet i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva žandara Nebojše Trajkovića 2. decembra 2007. godine, tokom utakmice Crvena Zvezda – Hajduk, kada mu je zapaljenu baklju stavio u usta.

RTS podseća da je Darko Šarić uhapšen 2014.  godine u zajedničkoj akciji državnih organa Srbije i Crne Gore, i prebačen u Beograd pošto je bio osumnjičen za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Šarić je zbog tog dela bio osuđen na 15 godina zatvora, kao organizator grupe.

Apelacioni sud u Beogradu mu je krajem prošle  godine ukinuo pritvor i odredio kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari