Kod doktora sa poklonima do 462 evra

Ostavite komentar


  1. potpuna legalizacija korupcije…. neka uvedu da je moguće dati poklon i sudijama da ti malo drugačije tumače zakon , policajcima da im ispadne poneki dokaz tu i tamo , raznim inspekcijama da ne budu toliko strogi i da se malo relaksiraju kada je zakon u pitanju ili je to već uvedeno ako je suditi po praksi….

    1. Ne brini, to vec odavno funkcionise, samo sto je za sudije , tuzioce i slicne iznos poklona minimalno 54. 521 dinara (462 evra). To je jedina razlika.

    1. Kolega, apsolutno se slazem ali nezaboravimo da je ovo zemlja paradoksa i zabluda, zemlja NEDODJIJA?

    2. Nisam protiv poklona, ukoliko je pacijent zadovoljan uslugom. Ne dopada mi se kako funkcioniše naš zdravstveni sistem. Imamo e-recept i „Jao, pao sistem.“. To nije neuobičajeno kada odeš kod lekara i želi da odradi svoj deo posla, da ne pričamo o muci lekara opšte prakse da se snađe i zakaže ti termin kod specijaliste. Kada ste, predpostavljam, umreženi, čemu nakon unošenja dijagnoze i terapije dodatno upisivanje u stari dobri karton? Jasno je meni da nije problem u lekarima, to je pitanje za stalnozaposlene radnike ministarstva zdravlja, nije čak ni za listopadne ministre. Postoji e-recept, ali za lekove koji su dozirani za kupovinu na mesec dana, za sve ostalo e-recept ne funkcioniše. Ono što nije neuobičajeno za naš javni sektor jeste i radno vreme duže od 40 sati nedeljno, a to znači oduzimanje mogućnosti nezaposlenim lekarima da dođu do radnog mesta. Sistem hobotnice je problematičan, u uređenim državama te ne čeka isti lekar u privatnom i javnom sektoru, a kod nas je to ustaljena praksa. Lekari i medicinske sestre morali bi da imaju pristojnu zaradu u javnom sektoru, da nemaju prekovremene sate rada i morale bi njihove greške postati lako dokazive. Nije iritirajuća i strašna stvar poklon za lekara i sestru, nego iritira njihovo neznanje, nemar, pogrešna dijagnoza, loše lečenje i nesavestan odnos prema pacijentima. Lekare sa spiska NSZ, pretpostavljam, iritira to što oni koji su se uvalili u javni sektor ne dozvoljavaju kolegama da dođu do posla, ukoliko nisu članovi njihove familije.

  2. Korupcija je u kodu naroda. Urezalo se to vekovima. Narod se uvek plašio vlasti. Pravna država nikad nije postojala. Nikada nije postojao transparentan sistem. Da bi se bilo šta završilo trebala je veza i mito.Tako je i danas. Ljudi samo znaju za sistem korupcije. U skladu sa tim se i ponašaju.

  3. Znači uzakonili smo i korupciju. Ja ne verujem. Stvarno, mi smo bolesna nacija.

  4. To je deset put veci dozvoljeni iznos nego sto je dozvoljeno u Svedskoj (50eura) drzavnim radnicima da prime od strane neke firme ali ne privatnog lica, i gde su lekarske plate bar deset puta vise. Ako je medicinskim radnicima uopste dozvoljeno da dobijaju tkz poklone za rad.

    Sto makar ne urade kao u Rumuniji i posteno dignite dozvoljenu sumu, pa da se ne stidimo kada neko ocekuje i dobije skupocene poklone da rade posao zasta su zapoljeni da rade.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.