Koje su cene novogodišnjih jelki u Zrenjaninu? 1Foto:Beta

Sve popularnije veštačke jelke i ove godine dominiraju u ponudi zrenjaninskih trgovaca, a njihove cene daleko nadmašuju prirodna stabla sa busenom.

Za šta će se Zrenjaninci odlučiti zavisi od budžeta, a nekada i od same ponude objašnjavaju nam u jednoj od prodavnica sa ovom vrstom robe.

„Imamo odličnu ponudu veštačkih jelki godinama, što znači da mušterije kad jednom kupe kod nas ne dolaze posle ponovo često u kupovinu, sem za ukrase. Potrebno je da se pojavi nešto baš izuzetno pa da stari kupci ponovo kupe kod nas. Zato su veštačke jelke skuplje, jer dugo traju ali je najvažnije da čuvamo prirodu sa njima“, objašnjava nam vlasnica jedne radnje.

Veštačke jelke mogu se naći u kineskim prodavnicama i za 1.000 dinara ali jedna crvena novčanica odavno nije dovoljna za značajnu kupovinu, tako da su to uglavnom male ili stone jelke.

Veće i raskošnije jelke koštaju od 15.000 i 20.000 dinara pa naviše, one baš raskošne prelaze hiljadu evra.

Za razliku od veštačkih jelki, rasadanici i prodavci na pijaci nude pirodne jelke sa busenom i bez njega.

Gradski rasadnik JKP „Čistoća i zelenilo“ nude jelke sa busenom po ceni od 1.500 do 3.500 dinara.

U ponudi su sorte Pančićeva omorika, srebrna jela, bodljikava jela i druge, a njihova prednost je što se one nakon slavlja, mogu posaditi.

Cene na Centralnoj pijaci u Zrenjaninu nešto su drugačije, tamo su u ponudi jele sa busenom i bez busena a cene se kreću od 3.000 dinara pa naviše.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari