Kokanović: Očekujemo veliki broj građana na protestu podrške tužiteljkama 1foto Aleksandar Roknić Danas

Član Organizacionog odbora protesta advokata Čedomir Kokanović izjavio je da se na današnjem protestu zbog smena tužiteljki očekuje veliki broj građana i da će uz pomoć policije bezbednost učesnika biti na najvećem nivou.

Kokanović je agenciji Beta kazao da će na protest pod nazivom „Ne damo naše Laure“ doći i veliki broj advokata, tužilaca i građana iz unutrašnjosti.

„Početak protesta je u 15 časova ispred Vlade Srbije, gde će se okupljenima obratiti dvoje govornika. Zatim ćemo organizovati protestnu šetnju do zgrade Višeg javnog tužilaštva (VJT) gde će se građanima, takođe, obratiti naše kolege. Očekujemo veliki broj građana, svi su dobrodošli, a policija je obećala bezbednost za sve učesnike“, rekao je Kokanović.

Protest zbog smenjivanja zamenica Višeg javnog tužioca u Beogradu Bojane Savović i Jasmine Paunović podržale su sve opozicione političke stranke, kao i veliki broj udruženja i javnih ličnosti.

Zahtev učesnika protesta će biti smena republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac, višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića i njegove zamenice Brankice Marić, kao i vraćanje smenjenih tužiteljki Savović i Paunović na stara radna mesta u Odeljenju VJT za borbu protiv korupcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari