Koliko apartmana ima gradonačelnica Niša 1Dragana Sotirovski: Foto FoNet Kostadin Kamenov

Prema poslednjim podacima Agencije, objavljenim u septembru 2020, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je prijavila jedan četvorosobni stan od 167 kvadrata, dva dvosobna stana od 67 i 53 kvadrata i jedan apartman od 30,57 kvadrata.

Navela je da je dva stana stekla kupovinom, jedan adaptacijom, a jedan nasledstvom, ali u registru Agencije nije objavljeno kada je postala njihova vlasnica. Prema nezvaničnim informacijama, njen najveći stan su navodno zajedničke prostorije u jednoj stambenoj zgradi u Nišu, koje je adaptirala.

Izvesno je da je apartman od 30,57 kvadrata stekla kada je bila na javnoj funkciji, pošto ga u prijavi Agenciji iz januara 2019. godine, kada je bila načelnica Nišavskog okruga, nije bilo. Prema podacima sa turističkih sajtova, i stanovi od 67 i 53 kvadrata su apartmani, Sotirovski 1 i Sotirovski 2, u Sokobanji. Na ovim sajtovima se, pak, pojavljuje i apartman Sotirovski 3, od 36 kvadarata, takođe u Sokobanji, kojeg nema u registru Agencije za suzbijanje korupcije.

Svi apartmani se, po podacima sa sajtova, nalaze u centru Sokobanje ili “nadomak glavne promenade”. Jedan od njih može da primi šest, drugi pet, a treći četiri osobe, i njihovo turističko iznajmljivanje, po tvrdnji meštana, “ide veoma dobro”.

Ime gradonačelnice se u vezi sa “stambenom problematikom” pominjalo krajem prošle godine, kada je na gradskom konkursu za prodaju i zakup novih stanova u Ulici Majakovskog po beneficiranoj ceni, suprug njene ćerke Vedran Ivanović dobio pravo da kupi takav stan. Ona je tada kazala da nije uticala na Gradsku stambenu agenciju kako bi njen zet, koji je inače postao pomoćnik Apoteka Niš nakon što je ona postala funkcionerka, “prošao” na ovom konkursu, a da jeste “bio bi to stan od sto i nešto kvadrata”.

U zvaničnoj biografiji Sotirovske, objavljenoj na veb- sajtu Grada Niša, navedeno je da je pre ulaska u politiku, učlanjenja u SNS i dobijanja funkcija, 25 godina bila novinar Radio televizije Srbije, a ne postoji podatak da se bavila nekom drugom profesijom ili biznisom.

Novinarstvom je počela da se bavi 1992. godine na Trećem kanalu tadašnje Televizije Beograd, od 1997. godine bila je dopisnica RTS-a iz Niša, a urednica niškog TV centra od 2011. do kraja 2017. godine.

Prema dostupnim podacima, njen suprug je godinama radio kao pravnik u niškom Gerontološkom centru. Po njenom stupanju na funkciju prešao je u EPS, pa u Poštansku štedionicu, na mesto pomoćnika direktora Regionalnog centra.

Sotirovski je odbila da odgovori na pitanja Danasa u vezi sa njenom imovinom, među kojima i na ono iz kojih je finansijskih izvora – sopstvenih, kredita ili nasledstva, kupila te nepokretnosti.

Ona je javnosti uskratila odgovor i na pitanja da li je, kada i koju nepokretnu i pokretnu imovinu, kao i depozite i štedne uloge stekla od 2017. godine, od kada je na javnim funkcijama, najpre na mestu načelnice Nišavskog upravnog okruga, a od 2020. u fotelji gradonačelnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari