Koliko će Šapčani morati da izdvoje za organizovani doček Nove godine? 1Foto: Gerd Altmann / Pixabay

Da novu godinu dočekaju u slavlju i veselju, uz muziku i bogatu trpezu, Šapčani, čini se, neće štedeti, ili bar oni koji sebi mogu da priušte odlazak na neki od organizovanih dočeka. U restoranima i hotelima, kažu da je interesovanje veliko, a cene su za 10 do 20 odsto više u odnosu na decembar prošle godine.

Za proslavu Nove godine u hotelu „Sloboda“, koji se nalazi na gradskom trgu u samom centru Šapca, vlada veliko interesovanje, a svi kapaciteti su već popunjeni.

– Doček Nove 2023. godine je 85 evra, a u tu cenu je uključena svečana večera, švedski sto i neogranično konzumiranje alkoholnog i bezalkoholnog pića, dok je repriza 75 evra, navode u „Slobodi“.

– Za muzički deo novogodišnje večeri zadužena je Stoja sa pratećim bendom, a u toku reprize goste će zabavljati Rada Manojlović“, kažu u hotelu.

U odnosu na prošlu godinu, cene dočeka i reprize, više su za oko deset evra.

Nešto povoljnije proslave nude šabački restorani.

– Cena konzumacije je 7.000 dinara. U nju je uračunata večera i neograničen program pića, kao i muzički deo, koji će biti tu i za reprizu Nove godine, s tim što je za 1. januar cena trideset evra po osobi, kaže Mile Nešković, menadžer jednog poznatog šabačkog restorana.

Ističe da je interesovanje ove godine veoma dobro, i da su do sada prodali više od polovine kapaciteta.

– Prošle godine nas je malo omela korona, budući da smo se pridržavali epidemioloških mera i primali samo vakcinisane goste, što na kraju i nije bilo baš uspešno, ali ove godine interesovanje je mnogo bolje, ističe Nešković.

Dodaje da je u odnosu na prošlu godinu, cena dočeka i reprize, viša za oko 20 odsto.

U jednom od popularnih restorana, doček na galeriji je 5.500 dinara, dok je u prizemlju 6.500 dinara, u šta je uključeno predjelo, roštilj, salata i neogranično piće, ali ni ovde, kako su nam rekli, slobodnih mesta više nema.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari