Koliko će zarađivati novoizabrani ministri iz Novog Pazara Husein Memić i Edin Đerlek 1Husein Memić/Foto: SDP

Novoizabrani ministri iz Novog Pazara Husein Memić i Edin Đerlek dostavili su Agenciji za sprečavanje korupcije podatke za imovinske karte u kojima se vidi da će oni na tim funkcijama zarađivati preko 120.000 dinara.

Plata Memića, kao ministra turizma i omladine, biće 124.089 dinara, dok će Đerlek, kao ministar bez portfelja, mesečno primati 3.000 dinara manje.

Memić, potpredsednik Sandžačke demokratske partije (SDP), je u svojoj imovinskoj karti naveo da nema ušteđevinu, kao i da poseduje lokal od 30 kvadrata i kuću od 35 kvadrata, koje je izgradio, dok je kuću od 50 kvadrata nasledio.

Vlasnik je automobila marke “audi a6 karavan”, proizvedenog 2016. godine.

Koliko će zarađivati novoizabrani ministri iz Novog Pazara Husein Memić i Edin Đerlek 2
Edin Đerlek Foto: Privatna arhiva

On je, pre stupanja na ministarsku poziciju, bio direktor Kulturnog centra Novi Pazar, gde je zarađivao 90.232 dinara mesečno.

I u prethodnoj imovinskoj karti je naveo vlasništvo nad istim nekretninama, dok je, umesto “audija”, vozio godinu dana stariji “folksvagen pasat”.

Đerlek, potpredsednik Stranke pravde i pomirenja, je u imovinskoj karti, pored mesečne zarade, prijavio samo još da ima ušteđevinu, kao i da ne poseduje nekretnine i vozila.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari