"Koliko si zaradio od uloga u TV serijama koje plaća Telekom": I Dragan J. Vučićević se uključio u napade na glumca Marka Janketića 1Foto: (1)Mateja Stanisavljevic/ATAImages; (2)https://presscentar.uns.org.rs

Zbog onoga što je glumac Marko Janketić izgovorio u emisiji Nova.rs portala „PopTok“, od juče dobija uvrede i pretnje smrću na društvenim mrežama, a komentar je na Tviteru imao i glavni urednik i vlasnik tabloida „Informer“ Dragan J. Vučićević.

Glumac je u razgovoru sa Perom Jovovićem, u trećoj epizodi emisije „PopTok“ pričao o Srbiji, urušenim institucijama i tome da bi savetovao svoje ćerke da „spakuju kofere, kupe avionsku kartu u jednom smeru i napuste državu“ jer, kako je rekao, „ovde nikada neće biti bolje“.

„Voleo bih da moje ćerke žive u društvu koje nije obespravljeno, gde institucije imaju svoju ulogu, živimo u društvu koje ne funkcioniše. Nije pre 10 godina bilo bolje, da je bilo, ne bi sada bilo gore, eto tako bih to rekao“, rekao je Marko Janketić.

Na pitanje šta bi trebalo da se promeni – glumac kaže da ništa ne može da se promeni.

„Odavde trebao otići, pokupiš kofere, kupiš avionsku kartu u jednom pravcu i zapališ odavde, ovde nikada bolje neći“, rekao je on u emisiji „PopTok“.

„Malo sam ljut pa ovako pričam. Neko je objavio da su glumci uhljebljeni pa se ne bude protiv Buhe, digla mi se kosa na glavi od Fejsbuk aktivista. Izađite braćo na ulicu, kao ovi veliki Srbi kojima su puna usta Kosova, skupite se, junaci, idite tamo pa se rokajte, nemojte nas da maltretirate, meni ordinirate po mozgu. Sve junaci, ogromni junaci, krste se, mole Boga, to je teror. Mi smo ovde pod terorom. Ovo je pakao“, rekao je glumac.

Nakon što je portal Nova.rs objavio njegovu izjavu i podelio je na društvenim mrežama, glumcu je u komentarima stigao veliki broj uvreda i pretnji.

Među njima, kao kritičar, našao se i Dragan J. Vučićević.

„Pa, što ne ideš? Ko ti brani? Neće biti, Janketiću, da je tebi u Srbiji baš tako loše… Deder, junačino, reci nam koliko si sađo para zatadio od uloga u TV serijama koje plaća ‘Telekom Srbija'“, napisao je na svom Tviter nalogu Vučićević.

Ni drugi komentari nisu bili blaži.

„Čuj njega. Cio život povlašten, privilegije na osnovu oca na sve strane i sada, kada neki drugi mufljuzi dobijaju više pažnje, ne valja Srbija. Kako će vas sve Srbija isprašiti i vratiti na mjesto niste svjesni. Bolje bi vam i bilo da odete“, glasi jedan od pretećih komentara.

„Sinovi naših velikih glumaca, džukele smrdljive“, glasi još jedan uvredljiv, sraman tvit.

Portal Nova.rs nije citirao sve napisano u tvitovima i komentarima, niti embedovao u tekst „gnusne uvrede koje su upućene glumcu zbog jasne kritike društva u kojem živimo“.

Oni su izdvojili samo neke od tvitova uz napomenu da su se trudili da oni prikažu „užas kroz koji glumac trenutno prolazi“, bez da su birali najjače uvrede i gnusne psovke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari