Nakon što su prošlog vikenda kamenicama razbijena stakla na prozorima redakcije RTV Prima u Bajinoj Bašti, a pre toga isečene i probušene gume na redakcijskom vozilu, policija još uvek traga za počiniocima.


RTV Prima je saopštila da su „napadi i pritisci na rad i uređivačku politiku te medijske kuće postali učestali“ i da su „poprimili dramatičan karakter“. S druge strane, u policiji kažu da njihovi pripadnici „rade na rasvetljavanju tog događaja“.

– Pored političkih, primenjivane su i mere ekonomskih pritisaka, ličnih opomena i pritisaka na zaposlene. Motiv napada je nastojanje da RTV Prima odustane od objektivnog, ravnopravnog i nepristrasnog izveštavanja – navodi se u saopštenju te redakcije, uz poruku da neće dozvoliti da postanu javno glasilo jedne stranke, većda će i ubuduće izveštavati nepristrasno i u interesu građana.

– Svaki napad na medije i njihovu imovinu je za osudu, bez obzira na to da li su to učinili huligani, dokoni klinci ili je to učinjeno po nečijim nalozima – rekla je za Danas Biljana Đurđević, direktorka i glavna urednica RTV Prime.

– Pored toga što se borimo sa teškom materijalnom situacijom i jedva sastavljamo kraj s krajem, zar je došlo dotle da treba da razmišljamo i o našoj bezbednosti, radeći čestito svoj posao, boreći se za slobodnu, objektivnu i nepristrasnu reč, bez obzira na to da li izveštavamo o aktuelnoj vladajućoj strukturi ili opoziciji – dodala je naša sagovornica. Ona je naglasila da zaposleni u toj redakciji nisu članovi niti jedne stranke.

– Bojim se da nagađam šta će biti sledeće i ko može da bude nalogodavac – poručila je direktorka i glavna urednica bajinobaštanske televizije, koja će uskoro obeležiti dve decenije postojanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari