Komisija proverava stručni rad niške GAK zbog smrti porodilje 1Foto: V.T.

Komisija za proveru stručnog rada Kliničkog centra Niš će nakon dobijanja obdukcionog nalaza iz Zavoda za sudsku medicinu dati mišljenje o uzroku iznenadne smrti porodilje D.S. (34), potvrdio je juče za naš list direktor Klinike za ginekologiju na KC Niš Bojan Lukić.

Lukić je kazao da je prekjuče urađena obdukcija u Zavodu, ali da „njeni rezultati još uvek nisu stigli“. Porodilja iz Niša D.S. preminula je u ponedeljak nakon što je zdrava došla na porođaj, koji je protekao normalno, a završio se rađanjem zdrave bebe. Međutim, dva do tri časa nakon porođaja „uočen je problem sa zgrušavanjem krvi“ i započelo je obilno krvarenje.

– Cele noći smo se borili za njen život, ali se nažalost završilo loše. Njena smrt je za sve nas iznenađenje jer jer su njeni laboratorijski nalazi bili uredni, a porođaj protekao bez problema, mada je krenuo četiri do pet sedmica pre termina. Komisija će nakon dobijanja obdukcionog nalaza dati svoje mišljenje, a mi ćemo ga saopštiti javnosti – rekao je Lukić.

Porodica porodilje je prethodno iznela sumnju da je D.S. preminula zbog greške lekara, iznoseći pretpostavke šta je moglo da se dogodi. Oni su kazali novinarima da je D.S. bila potpuno zdrava, sa normalnom trudnoćom, te da njena smrt „nije mogla da bude prirodna“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.