Kompanija Ringier više nije vlasnik nedeljnika NIN 1foto FoNet/Velimir Ilić

Kompanija Ringier Srbija više nije vlasnik nedeljnika NIN.

Rešenje o promeni vlasništva upisano je u Agenciju za privredne registe 23. avgusta 2023. godine.

Kao novi vlasnik upisana je Jelena Drakulić Petrović, koja, prema podacima na sajtu Agencije za privredne registre ima 99 odsto udela u vlasništvu, dok ostatak pripada osnivačima i počasim vlasnicima.

Jelena Drakulić Petrović je generalni direktor Ringiera u Srbiji od 2008. godine. U kompaniji je počela da radi 2004. na poziciji brend menadžera dnevnog lista Blic, da bi potom kao direktor marketinga i razvoja i direktor dnevnih izdanja učestvovala u brzom i uspešnom rastu portfolija kompanije.

Saopštenje kompanije: „Ringier Serbia prenosi vlasništvo nad medijskom kućom NIN d.o.o. u Srbiji“

Ringier Serbia d.o.o Beograd-Stari grad, kompanija u stopostotnom vlasništvu švajcarske Ringier AG i glavni akcionar medijske kuće NIN od 2009. godine i izdavač nedeljnika NIN sa zadovoljstvom objavljuje prenos celokupnog vlasničkog udela u NIN-u d.o.o. generalnoj direktorki Ringier Serbia d.o.o. Jeleni Drakulić Petrović, navodi se u saopštenju kompanije.

NIN (skraćenica za Nedeljne informativne novine), najstarije su nedeljne novine na Balkanu koje je osnovala grupa intelektualaca 26. januara 1935. godine.

Devet decenija kasnije, Nedeljne informativne novine su lider na tržištu društveno-političkih časopisa u Srbiji. Ono što je dodatna vrednost medijskog brenda NIN je NIN-ova nagrada kritike za roman godine, ustanovljena 1954. godine, koja se dodeljuje najplodnijim piscima i koja je bila i ostala značajan događaj u književnoj kulturi.

Mark Valder, generalni direktor Ringier AG: „Uvereni smo da NIN d.o.o. pod vođstvom Jelene Drakulić Petrović ima budućnost koja obećava. Svojim dugogodišnjim uspešnim iskustvom u medijskom poslovanju, ona će nastaviti uspešan razvoj renomiranog NIN-a.”

„Čast mi je da preuzmem NIN – respektabilni list za politička, društvena i kulturna pitanja, posle 20 godina profesionalnog angažmana u okviru Ringiera. Nastavljamo da negujemo nezavisnost, poverenje i informisanost sa kritičkim osvrtom na društveno-političke događaje. Moj fokus i dalje ostaje na uspešnom profesionalnom poslovanju Ringier Serbia d.o.o, koji ove godine obeležava 27 godina u našoj zemlji“, rekla je Jelena Drakulić Petrović, generalna direktorka Ringier Serbia d.o.o i novi vlasnik NIN d.o.o.

Transakcija je već završena, što znači nesmetan prenos vlasništva. Obe strane su se međusobno dogovorile da ne otkrivaju detalje prenosa vlasničkog udela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari