Kompanija “Ukras” kažnjena sa 80.000 dinara zbog zagađenja Raške 1Foto: N. Kočović

Kompanija “Ukras” iz Novog Pazara kažnjena je sa 80.000, a njen direktor Aladin Selek sa 8.000 dinara zbog zagađenja Raške ispuštanjem tehnički neispravne vode iz miksera za beton u korito reke.

Pored toga, Danasu su u Prekršajnom sudu rekli da će ta firma i Selek morati da plate još po 2.100 dinara na ime troškova postupka.

Novčane kazne izrečene su jer se 30. aprila na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se vidi kako se iz miksera za mešanje betona, sa logom “Ukrasa”, na obalu i korito Raške ispušta otpadna voda nakon pranja mešalice.

Zbog toga su komunalni inspektori, uz prisustvo direktora firme, 5. maja sproveli inspekcijski nadzor u Varevskoj ulici posle čega su sačinili zapisnik i Prekršajnom sudu podneli zahteve za pokretanje postupaka.

Prijavom je od Prekršajnog suda zatraženo da se “Ukras” i odgovorno lice “oglase krivim i da im se izreknu maksimalne novčane kazne”.

Ovo je jedan u nizu ekoloških incidenata na teritoriji Novog Pazara u poslednjih nekoliko meseci koji je dobio sudski epilog, a gotovo uvek su bili u vezi sa rekom Raškom, jednom od najzagađenijih u Srbiji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari