Kompanija Ziđin: Građani Majdanpeka mogu da budu potpuno sigurni u svoju bezbednost 1Foto: P. Brandušanović

Nakon završene sanacije Starica se neće dirati, a Majdanpečni ne treba da brinu za svoju sigurnost – izjavili su u petak za Radio televiziju Bor nadležni u kompaniji Ziđin.

Reagujući na uznemirenost stanovnika Majdanpeka posle miniranja dela planine Starica, kompanija Ziđin odnosno nadležni u Rudniku bakra Majdanpek poručuju Majdanpečanima da mogu da budu potpuno sigurni u svoju bezbednost.

Kao i u prošlonedeljnom saopštenju, naglašavaju da se sanacija opasne stenske mase radi uz sve neophodne dozvole i saglasnosti, neophodne mere bezbednosti i sve pripremne radove.

Zato su, objašnjavaju, napravljena dva zaštitna kanala čiji je zadatak da zadrže svu količinu materijala koji ide prema gradu.

U izjavi datoj RTV Bor, direktor Rudnika bakra Majdanpek Jian Heyuan, kazao je da je za njih  „bezbednost najvažnija i u tom smislu smo preduzeli sve zaštitne mere. Brdo Starica se nakon sanacije raspucale stene više neće dirati”.

Kako prenosi RTV Bor, koncept kompanije Zđin je bezbednost radnika i građana, zbog čega je potrebno otkloniti sve skrivene rizike i obezbediti bezbedan ambijent za rad.

-Kako je naš cilj zeleni rudnik, nakon ovih aktivnosti, koje se, inače, obavljaju uz sve neophodne dozvole i saglasnosti, devastirano područje, odnosno pomenuta dva kanala, biće rekultivisana po principu primenjenom na obližnjem brdu Koma – izjavio je za RTV Bor Jian Heyuan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari