Radnici Komunalne higijene javnog komunalnog preduzeća Čistoća najviše su doprineli tome da Kraljevo ponese epitet čistog i uređenog grada.

– Preduzeće Čistoća sa područja Kraljeva, Mataruške i Bogutovačke banje, Ušća i Studenice svakoga dana iznese, transportuje i deponuje oko 100 tona komunalnog otpada koristeći pri tom savremenu mehanizaciju, 11 vozila auto smećara, dva autopodizača i dvonamensko specijalno vozilo za pražnjenje, pranje i dezinfekciju posuda za smeće, kaže direktorka JKP Čistoća Verica Milanović.

– Postojeće smetlište na periferiji grada u dosadašnjim fazama građevinskih i hidrograđevinskih radova uređeno je i tehnički opremljeno do stepena koji omogućava primenu tehnologije sanitarnog odlaganja otpada – kaže Verica Milanović. Ona dodaje da je radi selekcije otpada i izdvajanja predmeta koji se teže recikliraju na deponiji uređen prostor i postavljena odgovarajuća oprema.

Radnici JKP Čistoća u Kraljevu redovno čiste i peru blizu 660.000 kvadratnih metara gradskih ulica i trgova, uređuju gradske parkove, drvorede i cvetne površine, staraju se o prihvatilištu za smeštaj 100 pasa lutalica, održavanju parking mesta i dva gradska groblja. Oko 240 radnika ovog javno komunalnog preduzeća u četvrtak, 17. septembra, obeležiće 55 godina njegovog postojanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari