Kon: Država da shvati da nema više vremena, pojedinac da izbegne zaražavanje 1Predrag Kon Foto: BETAPHOTO/ VLADA SRBIJE SLOBODAN MILJEVIC

Epidemiolog Predrag Kon ocenio je danas, povodom aktuelne epidemiološke situacije u Srbiji, da država „mora da shvati da nema više vremena“ a da je pojedinac „mora da izbegne zaražavanje“.

Član vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije napisao je na Fejsbuku i da zdravstveni radnici „moraju da izdrže“ u uslovima stalnog rasta broja novoinficiranih, onih kojima je potrebno bolničko lečenje ali i preminulih od posledica infekcije.

„Šta može država da uradi? Da shvati da nema više vremena…Šta može pojedinac da uradi? Da izbegne zaražavanje…Šta mogu zdravstveni radnici da urade? Da izdrže… Moramo da usporimo virus“, naveo je Kon.

On je ranije izjavio da je Krizni štab predložio nove mere, među kojima ograničavanje rada ugostiteljskih objekata do 18 časova u naredne dve nedelje i obavezu nošenja maske i na otvorenom u pešačkim zonama, dok je ministar zdravlja Zlatibor Lončar juče najavio da će mere biti usvojene „za dan ili dva“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari