Kon o teorijama zavere: Vakcinacija nije čipovanje, čip ne može da se ubacuje kroz tečnost 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Epidemiolog dr Predrag Kon, komentarišući „teorije zavere“ koje se masovno šire internetom, a medju kojima i onu da se vakcinacijom ljudi čipuju, rekao je da to nije tačno i da čip ne može da se ubacuje kroz tečnost.

„Bar za sada ne može“, rekao je Kon gostujući na televiziji Pink.

Kon je rekao da pronalazak vakcine protiv virusa korona pokazuje da ima razloga za optimizam za sledeću godinu.

„U ovoj zemlji postoji regulatorno telo. To je najviše što može da se u jednoj državi napravi da su stručnjaci koji se samo time bave odgovorni da daju sertifikat da se nešto može koristiti“, naveo je on.

Dodao je da zasad dozvolu za korišćenje u Srbiji ima samo Fajzerova vakcina.

„Znam da Fajzerova vakcina treba nedeljno da stiže“, naveo je Kon.

Dinamika isporuke je, dodao je, veoma značajna.

„Bez dozvole Agencije za lekove nema ništa da se radi“, rekao je.

Naveo je da to što se u Nemačkoj govori samo o jednoj vakcinaciji, a ne dve kao kod nas, Kon je rekao da je proizvođač naveo da dve doze stvaraju dovoljan imunitet.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Kon o teorijama zavere: Vakcinacija nije čipovanje, čip ne može da se ubacuje kroz tečnost”

 1. da je dotični potpukovnik, savetnik za Srbiju nekog od proizvođača vakcina? Bilo bi to dobro znati zbog informisanosti naroda, a i zbog poštovanja zakona.

 2. Kažite ljudima da su telefoni i kompjuteri po kojima skupljaju te nebulozne informacije i šire ih dalje najbolji način da ih neko prati, proučava i kontroliše. Kažite ljudima da se odreknu telefona i kompjutera i onda će da prestanu da pričaju jer niko nema nameru da se odrekne svojih dragocenih telefona, fejsbuka, instagrama, gde su svi lepi i srećni i sajtova za zabavu i teorije zavere gde svi imaju šansu da budu pametni i ostalih divnih stvari sa interneta.

  • Eh, sta to vredi. Zarada proizvodjaca vakcina nije od vakcina vec od: insulina, antihistaminka, lekova za snizenje pritiska, antibiotika… Verovali ili ne, oni vise zaradjuju na kojekakvim SUPLEMENTIMA nego na pravim lekovima. A ovde su se „zamene“ za lekove bas onako lepo PRIMILE. Uz svesrdnu promociju ANTIVAKSERA.

 3. Pukovnik je strucnjak za telekomunkaciju?
  Mislim da bi bilo bolje da se zadrzi na komenatrisanju kriznog staba jer tű ima dosta loseg u cemu svesrdno (sa)ucestvije.
  Detaljno objasnjenje cemo dobiti (o svemu, pa I cipovima i ako ne trazimo) od Prvorodjenog.
  Bilo bi lepo da Kon nam objasni kupovinu respiratora, GIM, Beograd na vodi, JAT, PKB, privatizáciju Energoprojekta, kupovinu Koernikusa, prebacivanje para za kupovinu Kurira, Sokolovo oko, fals uradjen koridore, sto némamo prugu ka NS…kada je poceo da bude „univerzalni strucnjak“ ili da cekamo…
  Vidim da bas ima téma…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.