Konkurs za smeštaj brucoša u studentskim domovima u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru od 1. septembra 1Foto: Pixabay/Ionut84

Brucoši koji žele da konkurišu za smeštaj u domovima Studentskog centra Novi Sad u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru mogu to učiniti na konkursu koji traje od 1. do 15. septembra. Za studente ostalih godina, konkurs počinje od 16. septembra i trajaće do 1. novembra 2022. godine.

Studentima je na raspolaganju 2.653 slobodnih mesta u domovima u Novom Sadu, kao i 208 mesta u Studentskom domu u Zrenjaninu i 143 mesta u Somboru, dok je 10 odsto smeštajnih kapaciteta namenski opredeljeno za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa.

U domovima u Novom Sadu iz raspodele je izdvojeno 60 mesta, za međunarodnu razmenu je rezervisano 40 mesta, a 20 mesta će biti ekonomska.

Brucošima su potrebna četiri dokumenta. Prijava na konkurs, uverenje da su o trošku budžeta upisali prvu godinu studija, overene kopije svedočanstava za sve razrede srednje škole i uverenje o prihodima po članu porodice.

Studenti iz osetljivih grupa koji prema redosledu na Konačnoj rang listi nisu dobili smeštaj u prvoj raspodeli imaju pravo da podnesu zahtev Studentskom centru, odnosno Službi smeštaja, da se posebno rangiraju u okviru namenski opredeljenih kapaciteta ustanove.

Prijave se predaju u u Službi smeštaja Studentskog centra Novi Sad koja se nalazi u prizemlju studentskog doma „Slobodan Bajić”, na adresi dr Sime Miloševića 10, dok studenti koji konkurišu za smeštaj u Somboru i Zrenjaninu prijave mogu predati u tamošnjim studentskim domovima.

Sve detalje o konkursu i načinu podnošenja prijava mogu pronaći u vodiču za studente, koji može da se preuzme u elektronskom formatu sa sajta Studentskog centra Novi Sad, ili u štampanom obliku u službi smeštaja, i na prijavnicama svih studentskih domova.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari