Koraks: Naprednjaci su nemoćni pred humorom

Simpatizeri i članovi SNS napadaju Danas, karikaturistu Predraga Koraksića ali i autore emisije DLZ

Ostavite komentar


  1. Da li ponekad sebi postavite pitanje zašto SNS članstvo bez izuzetka smatrate glupim? Opet se vraćamo na staru podelu na pametnu (ne SNS), i glupu (SNS) Srbiju. Shvatite narod je izabrao sebi bližu, pa makar bila i glupa, a ako Vam je parametar pri oceni inteligencije sklonost ili stranačka pripadnost, zapitajte se u kom smeru idete. Poštujem Vas kao umetnika, ali te Olja Bećković podele…ne piju vodu već 10godina.

  2. Mada priznajem da mi je jako drago kad im Koraks u nase ime kaze koliko su providni, jadni i smesni, volela bih da cujem koji je fasisticki rezim bilo sta izgubio zbog satire i komedije.
    To je Jon Stewart jedini shvatio od svih satiricara – satira u autoritarnom rezimu zapravo stabilizuje taj rezim, jer daje gradjanima iluziju slobodnog govora, koja sprecava da se oni potpuno radikalizuju. To su stari Staljinovi fazoni, on je prvi provalio da je meksa kontrola efikasnija od tvrde. Mi to dobro znamo jer je Tito to usavrsio. Taj „drzavni disident“ postoji od Bulgakova i Duska Radovica u stvarnom zivotu preko filma „Zivoti drugih“ u Istocnoj Nemackoj i „Profesionalca“ kod nas… Tako da mada ja licno volim Koraksa, Pljiz… u sustini oni igraju ulogu neke vrste pacifikatora i ne skode rezimu uopste, iako ih nerviraju, sto je ocigledno, i pohvalno!
    S druge strane, da nema njih, apsolutno niko ne bi javno priznavao realnost, sve bi bila potpuna laz, spin i novogovor, a to bi verovatno bilo jos gore… Ne znam. To je tesko pitanje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.