Koraks: Tasovac se dodvorava jer bi u Vladu 1Foto: Fonet/ Aleksandar Barda

Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije i bivši ministar kulture, osvrnuo se na rad naših najpoznatijih karikaturista Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričića, istakavši da oni svoj rad baziraju „na podilaženju kolektivnoj sujeti političke čaršije“.

„Sopstvena sujeta ih je iz sveta karikatura odavno skrajnula u primitivnost Kursadžija. I zato su prirodan izbor za ilustrovanje Ćulibrkovih i Dražinih pamfleta“, napisao je Tasovac na svom Tviter nalogu.

Dušan Petričić nije želeo da se izjašnjava povodom ovih navoda, napominjući za Danas da „ne komentariše budalaštine“. Na pitanje odakle bivšem ministru uopšte potreba da komentariše rad karikaturista, naš sagovornik kaže da Tasovac „ne zna više šta će sa sobom“.

Predrag Koraksić Koraks podseća za Danas da ovo nije prvi put da ga bivši ministar kulture „proziva“ i komentariše.

– Verovatno je ljut jer sam ga crtao na karikaturi dok je bio ministar. NJegova kosa je poput paukove mreže prekrivala izložbu na galeriji zatvorenog muzeja. To ga je sigurno zabolelo – ocenjuje naš karikaturista. On misli da se Tasovac dodvorava vlasti, jer možda sebe ponovo vidi u Vladi Srbije, s obzirom na to da predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavljuje promene u svojim redovima.

– Da li bih Tasovcu trebalo da pošaljem protestnu notu zbog njegovih izjava? Ipak, mislim da neću – kaže Koraks kroz osmeh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari