Koridori Srbije: Počinje redovno godišnje testiranje tunela Predejane i Manajle 1Ilustracija Foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade

Redovni godišnji pregled sistema u tunelima „Predejane“ i „Manajle“ u Grdeličkoj klisuru obavljaće se od 8. do 31. maja, najavilo je Javno preduzeće Koridori Srbije.

Ispitivanje će, kako je danas saopšteno, raditi firma  „AzVirt“ u saradnji sa predstavnicima Putevi Srbije, akreditovanim kućama i predstavnicima nadzornog organa.

Planirano je da se prvo obustavi saobraćaj u levim cevima tunela „Predejane“ i „Manajle“ od 8. do 19. maja, a za to vreme će se odvijati dvosmerno saobraćaj kroz desne cevi tunela.

Od 19. do 31. maja biće obustavljen saobraćaj kroz desne cevi tunela „Predejane“ i „Manajale“, a za to vreme će se odvijati saobraćaj dvosmerno kroz leve cevi tunela.

U tim tunelima instalirana je najsavremenija oprema koja, kako tvrde Koridori Srbije, „funkcioniše besprekorno“ od puštanja deonice u saobraćaj 18. maja 2019. godine.

Kako bi obezbedili važenje garancije, a u skladu sa klauzulama ugovora za opremanja tunela, Кoridori Srbije su obavezni da organizuju redovan godišnji pregled tunela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.