Korona presek: U Majdanpeku blagi rast obolelih, u Kladovu se broj bolesnika smanjuje 1Foto: J. B. K./Danas

Korona brojke nisu zabrinjavajuće još uvek, ali se u Majdanpeku poslednjih dan, dva beleži rast obolelih od kovida. Nasuprot Majdanpeku, u kladovskoj opštini je broj kovid bolesnika u padu.

Poslednjeg dana 2021. godine prema, podacima Doma zdravlja Majdanpek, od bilo je 29 obolelih od kovida.

Tokom protekla tri dana 2022, registrovani su novi slučajevi inficiranja, jedan pacijent je preminuo od posledica korona virusa i na teritoriji opštine je 36 kovid bolesnika.

Kao i ranije, dve trećine obolelih nije vakcinsano, a šestoro bolesnika se, zbog teže kliničke slike, nalazi na lečenju u kovid bolnicama van Majdanpeka.

Od početka epidemije korona virusom je inficirana 2.471 osoba, a od posledica infekcije preminula su 94 pacijenta.

U Kladovu su, prema podacima tamošnjeg Zdravstvenog centra, registrovane tri novozaražene osobe i na teritoriji opštine su 23 kovid bolesnika.

Prema evidenciji nadležnih, tokom prošle godine korona virusom je inficirano dve hiljade građana, oporavilo se 2.067 obolelih, a od posledica virusne infekcije preminuo je 71 pacijent.

Od kraja marta 2020. godine kada je registrovan prvi slučaj zaražavanja, korona virusom u opštini Kladovo inficirano je 3.270 osoba, do sada je izlečeno 3.135 obolelih, a od posledica virusa preminulo je 112 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari