Korona se zahuktava u Vranju: Raste broj pacijenata u bolnici, dete transportovano u Niš na lečenje 1Vranje

Jedan pacijent preminuo je u kovid bolnici u Vranju. Dvogodišnje dete transportovano je na lečenje u KC Niš. U Pčinjskom okrugu 575 novozaraženih, što je rekordna brojka od početka pandemije, podaci su nadležnih u tom gradu.

Zbog sve većeg broja pacijenata sa zahtevom za prvi pregled radno vreme Antituberkuloznog dispanzera u Vranju je produženo do 22 sata.

Od 59 testirane dece, njih 42 su pozitivna na koronu, od čega je 34 školskog uzrasta. U Vranju je registrovano 302 novozaražena virusom korona, a u Surdulici taj broj se popeo na 78.

Ubrzano se popunjavaju i kapaciteti u Kovid bolnici ZC u Vranju, gde se na lečenju nalazi 56 pacijenata. To je trostruko više u odnosu na prethodnu sedmicu. Samo u toku jučerašnjeg dana bilo je šest novoprimljenih pacijenata.

– Svi ovi podaci ukazuju na pogoršavanje epidemiološke situacije na jugu Srbije, koja ulazi u nestabilnu, pa je neophodno maksimalno poštovanje epidemioloških mera – upozorava za Danas dr Slađan Stanković, epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje u Vranju.

Na vakcionalnom punktu u Vranju nema gužvi za vakcinaciju, a interesovanje građana je skromno i zbog izuzetno hladnog vremena poslednjih dana u Vranju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari