Kosmajac oslobođen optužbi 1Foto. V. J. (arhiva)

Dragoslav Kosmajac, čovek kojeg je predsednik Aleksandar Vučić 2014. godine označio kao najvećeg narko dilera, oslobođen je optužbi da je počinio krivično delo podstrekivanje na zloupotrebu službenog položaja.

Pored Kosmajca krivice su oslobođeni i ostali optuženi. Obrazlažući presudu, veće Višeg suda u Beogradu, je reklo da nije bilo dovoljno dokaza za osudu. Kosmajcu se ukida zabrana napuštanja doma, a vraćena mu je i putna isprava.

Više javno tužilaštvo u Beogradu teretilo je Kosmajca da je uticao na Milana Rapaića i Draga Milidraga, da na njegovo ime upiše 7,5 ari državnog zemljišta u Malom Mokrom Lugu, čime je, kako se ističe u optužnici, oštetio državni budžet za 95.000 evra. Milidrag je bio angažovan u privatnoj firmi koja je imala ugovor sa Republičkim geodetskim zavodom da izradi katastar nepokretnosti za opštinu Zvezdara u kojoj Kosmajac živi. U optužnici stoji da je Rapaić, geometer, upoznao Milidraga i Kosmajca.

Ime Dragoslava Kosmajca u javnosti se pojavilo 2014. godine kada ga je tadašnji premijer Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narko-bosa. Kosmajac je krajem 2014. godine uhapšen, ali nikada nije optužen za trgovinu narkoticima. Nakon toga, Kosmajac je bio optužen za utaju oko 4.000 evra poreza, ali su te optužbe odbačene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari