Kosovo nije deo gasovoda Južni tok 1Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIC

Ministarka ekonomije Kosova, Artane Rizvanoli izjavila je da je potrebno više informacija kako bi bili sigurniji u izgradnju američkog projekta cevovodne infrastrukture i da je zato odlučeno da se ide na investicije manjeg rizika.

„Potrebno nam je više informacija kako bismo bili sigurni da je izgradnja cevovodne infrastrukture najbolja opcija za našu energetsku tranziciju, dok s druge strane (američki ) MCC ima stroge rokove za razvoj i potpisivanje kompaktnog programa“, rekla je ona.

Rizvanoli je ukazala i na značaj investicija „manjeg rizika“ koje, kako je rekla, „pomažu Kosovu ka dekarbonizaciji energetskog sektora“.

„S obzirom na rokove koje MCC ima, odlučili smo da idemo dalje i iskoristimo ulaganja dodeljena za kompaktni program za investicije manjeg rizika, ali koje takođe pomažu Kosovu ka dekarbonizaciji energetskog sektora i stvaraju uslove za ekonomski razvoj i razvoj privatnog sektora“, rekla je ona.

Ministarka ekonomije je rekla da će nastaviti intenzivan zajednički rad sa timom MCC za energetiku.

Sa timom iz Vašingtona i direktorom MCC za Kosovo, kako je rekla, imali su plodonosan sastanak na kojem se razgovaralo o narednim koracima u osmišljavanju MCC programskog projekta o čemu je potpisan ugovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari