Kosovska policija: Osobe na koje je pucano u Leposaviću umešane u kriminal 1Foto: RTK (arhiva)

Kosovska policija je, povodom incidenta kada su pripadnici Rosu pucali kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, saopštila da je po službenoj dužnosti preduzela neophodne operativne istražne radnje i identifikovala dva osumnjičena lica, čije su provere rezultirale umešanošću u kriminalne radnje.

Osumnjičena lica koja su umešana u ovaj slučaj, prema podacima, pokazuju se kao osobe sa kriminalnom prošlošću i umešane u više desetina krivičnih dela i prekršaja, navodi se u saopštenju kosovske policije iz Leposavića.

„Osumnjičeni kosovski muškarac, inicijala D.S. (1991), osumnjičen je da je umešan u preko 80 krivičnih dela, od kojih je osumnjičen i za krivična dela kao što su ubistvo, prinuda, posedovanje oružja bez dozvole, napad, ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, pretnje, teška krađa, izazivanje opšte opasnosti, razbojništvo i slično. Isti je takođe počinio više od 20 prekršaja“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je „osumnjičeni kosovski muškarac sa inicijalima M.D. (1985), osumnjičen da je umešan u 17 krivičnih dela, od kojih je osumnjičen i za krivična dela kao što su ubistvo, prinuda, posedovanje oružja bez dozvole, teška krađa, teška telesna povreda, neovlašćeni prelazak granice, neovlašćeno ometanje dokaza i slično. Isti je počinio i tri prekršaja“.

„Kosovska policija ostaje posvećena sprovođenju zakonskih zadataka i ovlašćenja u interesu održavanja reda i javne bezbednosti, obezbeđivanja bezbednosti građanima bez razlike, kao i u sprečavanju raznih kriminalnih aktivnosti“, navodi se u saopštenju.

Pripadnici specijalne Кosovske policije ROSU pucali su kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Кosovska Mitrovica-Leposavić na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, saopštila je Kancelarija za KiM. Tom prilikom je, kako su naveli iz Kancelarije za KiM, ranjen Miljan D. dok je njegov suvozač Dušan S. prošao bez povreda, a čitav automobil je izrešetan.

Kosovska policija saopštila je posle incidenta da su njeni pripadnici pucali pošto je vozilo sa Srbima udarilo u njihovo.

Ranjeni muškarac iz Kosovske Mitrovice, koji je zadobio prostrelnu ranu, nalazi se van životne opasnosti i smešten je u kraljevačkoj bolnici na odeljenju intenzivne nege. Njegova supruga je rekla da će on u utorak biti prebačen na dalje lečenje u Kragujevac ili Beograd.

Izvor: N1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari