Kosovska policija ponovo pozvala manjinske zajednice da se prijave za konkurs za policajce 1Foto: RTK /arhiva

Kosovska policija danas je ponovo pozvala manjinske zajednice da se prijave na konkurs za prijem policijskih službenika na severu, preneo je Kossev.

U sklopu kampanje, Kosovska policija oglasila se danas video klipom i kratkim saopštenjem na srpskom i albanskom jeziku.

„Policija Kosova, putem video poruka, kampanja podizanja svesti i službenih sastanaka koji se održavaju u svim regionima, nastavlja da podstiče i poziva građane svih manjinskih zajednica da se prijave i postanu deo Policije Kosova“, poručili su.

Kako su naveli, kampanju su podržali visoki zvaničnici iz raznih međunarodnih institucija.

Nakon što je početkom novembra prošle godine više od 500 policijskih službenika iz srpske zajednice na severu napustilo svoja radna mesta, Kosovska policija je u januaru raspisala konkurs za prijem novih.

Policija nije navela broj službenika koji će biti primljen, već samo naznačila da je konkurs raspisan za sve pripadnike manjiskih zajednica – Srbe, Bošnjake, Turke, Gorance, Rome, Aškalije, Egipćane i Crnogorce.

Rok za podnošenje prijava je trajao sve do 26. januara, kada je policija saopštila da se on produžava do 10. februara i da su uslovi za one koji žele da se prijave ostali isti.

Osim policije, jedan od poziva je sredinom januara uputio i kosovski premijer Aljbin Kurti i to na srpskom jeziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari