Kosovski MUP: Za sedam dana na prelazu Merdare izdato 2.370 probnih tablica, na Jarinju i Brnjaku 24 1Foto: RTK (arhiva)

Prema informacijama iz MUP-a Kosova, za sedam dana koliko vlasti u Prištini sprovode odluku o uvođenju probnih „RKS“ registarskih tablica, na prelazu Merdare izdato je više od 2.370 takvih tablica, dok su na Jarinju i Brnjaku izdate ukupno 24.

Kako je preneo portal Kossev.info, do jučerašnjeg dana izdate su i 262 tablica u Centrima za registraciju vozila u opštinama na severu Kosova.

Prema podacima kosovskog MUP-a, najveći broj probnih tablica izdat je u Severnoj Mitrovici, ukupno 166, dok je u Zvečanu i Zubinom Potoku izdata po 41, a u Leposaviću 14.

„Na Jarinju i Brnjaku u istom periodu izdate su ukupno 24 probne tablice, što pokazuje da od 22. septembra na ovim prelazima nije izdata više nijedna. Sa druge strane na prelazu Merdare izdato je 2.370 privremenih tablica“, navodi portal pozivajući se na informacije iz kosovskog MUP-a.

Odluka kosovske Vlade od 20. septembra o uvođenju probnih tablica RKS za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja su do tada koristila registracije srpskih vlasti sa oznakama kosovskih gradova, izazvala je proteste građana i blokade prelaza Jarinje i Brnjak.

Pre dva dana su izgorele dve kancelarije u opštini Zubin Potok u kojoj se nalazio centar za registraciju vozila – mesto za izdavanje probnih RKS tablica, a u isti takav centar u Zvečanu u istoj noći su bačene dve bombe koje nisu eksplodirale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari