Kossev: Preteće poruke na srpskim tablicama u Severnoj Mitrovici 1Privremene registarske tablice, Kosovo Izvor: KoSSev

Na automobilima u Severnoj Mitrovici, uglavnom onim sa srpskim registarskim tablicama, ovog jutra su osvanule preteće poruke u vidu odštampanih probnih RKS tablica, a kojima se poziva na to da se iste ne koriste.

Dejan Nedeljković iz Kosovske Mitrovice objavio je jutros na Tviteru da je na više automobila u gradu zatekao zakačene odštampane probne RKS tablice sa porukama uvredljivog i vulgarnog sadržaja, piše portal Kossev.info.

Nedeljković je ove poruke protumačio kao upozorenje onima koji su spremni da izvade probne tablice.

„Neko upozorava Srbe sa Severa da ako pristanu na plaćanje probnih tablica od pet evra (jer mora da putuju na južnu stranu) stradaće majka“, napisao je Nedeljković.

Kossev se u međuvremenu takođe uverio da su slične poruke postavljene na automobilima u više delova grada.

„Na onima koje smo zatekli jutros, nalazi se odštampana probna RKS tablica sa velikim natpisom STOP. Slične natpise na automobilima primetili smo i u Zvečanu, a neke od njih bačene su i u kantu za smeće u bilizini zgrade opštine“, naveo je portal.

Policija za region sever Kosova, kako navodi Kossev, nije imala nikakva saznanja o pretećim porukama.

Kosovska vlada je zabranila od 20. septembra korišćenje srpskih registrskih tablica na teritoriji Kosova i Metohije, kako onih koji se vode na gradove u centralnoj Srbiji tako i gradova na Kosovu i obavezala vlasnike ovakvih vozila da izvade probne RKS tablice.

Međutim, na Severu Kosova i dalje se voze automobili sa srpskim registarskim tablicama.

Pre nekoliko dana u Zubinom Potoku je, kako je potvrdio kosovski MUP, zapaljen Centar za registraciju vozila, a dve eksplozivne naprave istog dana bačene su na zgradu INTEL-a u Zvečanu u kojoj se takođe nalazi Centar za registraciju vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari