Kossev: Završen pretres apoteka u Leposaviću, dat im rok da nabave licencu za rad 1foto EPA-EFE/Andre Coelho

U opštini Leposavić završen je pretres tri apoteke, a inspektori i kosovska carina utvrdili su da sve tri rade sa registrovanim biznisom, ali bez licence za rad.

Inspektori su oduzeli deo robe za koju nije postojala dokumentacija o poreklu, odnosno koja nije regularno prijavljena.

Kako je za Kossev potvrdio zamenik komandira Kosovske policije za Sever Veton Eljšani, apoteke nisu zatvorene već su im inspektori danas „dali rok od mesec dana da nabave licencu za rad, kako bi nastavile da posluju“.

Osim toga, pretres je izvršen i na benzinskoj pumpi u selu Kamen kod Leška, vlasnika D.V. u čijem su vlasništvu i dve od tri prethodno pregledane apoteke, i na njoj su, kako kaže Eljšani, pronađeni farmaceutski proizvodi.

„Tu su svi farmaceutski proizvodi oduzeti. Oduzela ih je inspekcija. Ne samo da benzinska pumpa nema registrovan biznis i licencu za to, već na ovom mestu lekovi i ne mogu da se prodaju“, istakao je Eljšani i dodao da je sa te pumpe kosovska carina potom zaplenila alkoholna pića, cigarete, kao i ostalu robu za koju je na licu mesta utvrdila da je neprijavljena.

Iz Kancelarije iz Kosovo i Metohiju osudili su pretrese i zaplenu lekova o opštini Leposavić jer smatraju da Priština zapravo „pod velom borbe protiv navodnog šverca“ sprovodi akcije uperene protiv Srba.

„Jedini cilj ovakvih postupaka jeste da se stvore nemogući uslovi života za naš narod u pokrajini, ne bi li se oni obespravili do te tačke da napuste svoja vekovna ognjišta“, navela je kancelarija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari