Kostić: Specijalna bolnica u Surdulici u sredu se vraća u kovid status 1Specijalna bolnica u Surdulici Foto: V. R.

Potpunu konfuziju izazvala je činjenica da su pojedini vranjski lekari iz Kovid odeljenja u ZC pacijente sa upalama pluća slali u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Surdulici.

– Ponavljam da se odlukom Ministarstva zdravlja naša bolnica u Kovid sistem vraća u sredu. Zašto? Pa, zbog toga što moramo da evakuišemo pacijente koji su na redovnom lečenju, i oslobodimo 63 postelje za kovid pacijente – rekao je za portal Danasa dr Slaviša Kostić, direktor Specijalne bolnice u Surdulici.

Kostić navodi da to podrazumeva „primenu higijensko epidemioloških mera i higijensku sanaciju prostora za kovid pacijente“.

Nakon što su pojedini pacijenti ispred odeljenja za kovid pacijente u krugu ZC od medicinskog osoblja čuli da je “ bolnica u Surdulici vraćena u vanredno delovanje vezano za pandemiju“ odmah su krenuli put Surdulice, pa se tamo stvorila gužva pred bolničkom ambulantom.

Došlo je i do nezadovoljstva starijih pacijenata,ali su svi bili lekarski pregledani i vraćeni na kućno, ili lečenje u Kovid odeljenjima vranjskog ZC, gde je prema poslednjim podacima slobodno još dvadeset dva kreveta od ukupno 164 predvidjenih za kovid pacijente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.