KP o prijavljenim detonacijama: Dve šok bombe bačene na dvorište kuće u Mikronaselju, u Bošnjačkoj jedna iz vozila u pokretu 1foto EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

U severnom delu Mitrovice sinoć se začulo više detonacija. Kosovska policija oglasila se danas saopštenjem u kojem je zvanično potvrdila da im je prijavljeno da su bačene ukupno tri šok bombe od kojih jedna u Bošnjačkoj mahali, a dve u Mikronaselju.

Iz policije su danas potvrdili da je šok bomba koja je bačena u Bošnjačkoj mahali nešto pre 21.00 pričinila materijalnu štetu na jednom vozilu.

„Prema početnim informacijama sumnja se da je nekoliko osumnjičenih lica bacilo jednu šok bombu iz jednog vozila koje se udaljilo velikom brzinom. Na jednom vozilu je pričinjena materijalna šteta dok nema prijava o povređenima“, saopštili su iz KP navodeći da su potom njihove jedinice izašle na teren.

Da je šok bomba bačena iz vozila u pokretu, te da je na jednom vozilu pričinjena manja materijalna šteta, izvestio je još sinoć KoSSev portal pozivajući se na navode meštana Bošnjačke mahale koji su se okupili nakon što su čuli detonaciju.

Policija je slučaj klasifikovala kao izazivanje opšte opasnosti.

Par sati nakon što je bačena šok bomba na raskrsnici u Bošnjačkoj mahali, samo dve ulice dalje zapaljen je i jedan putnički automobil.

O tome čitajte u posebnoj vesti: U Bošnjačkoj noćas zapaljen automobil

U istom saopštenju policija je danas dala više detalja o slučaju koji se dogodio u Mikronaselju.

Svega deset minuta pre detonacije u Bošnjačkoj, policija je obaveštena o sličnom slučaju i u ovom naselju.

Policiji je prijavljeno da su u dvorištu jedne kuće bačene dve šok bombe.

„Osim uznemirenja usled detonacije nije prijavljeno da je neko povređen ili materijalna šteta. Nadležne jedinice policije su izašle na teren radi tretiranja slučaja“, naveli su iz KP.

Policija je ovaj slučaj klasifikovala kao izazivanje opšte opasnosti, ali i neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja.

U Kosovskoj Mitrovici već treći dan prolazi u jeku najnovijeg skoka tenzija a nakon prekjučerašnjeg incidenta praćenog sirenama do kojeg je došlo prilikom pokušaja novopostavljenih članova opštinskih izbornih komisija da u pratnji Kosovske policije uđu u prostorije OIK-a na Severu. Srbi su ih sprečili da to učine.

Tokom incidenta, prema navodima Kosovske policije, na prostorije OIK-a bačene dve eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala, a druga je istog dana u večernjim satima uklonjena.

Slična situacija dogodila se i u opštini Zubin Potok, ali se sam incident, za razliku od Mitrovice, završio mirno, uz intervenciju policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari