Kragujevac: Batočina i Lapovo bez novoobolelih, u Šumadiji pada broj pozitivnih na kovid 1Foto: S.Z.M.

U Šumadijskom okrugu juče je testirano 785 osoba na korona virus PCR metodom i antigenskim testovima, a pozitivnih rezultata bilo je 59 ili 7,52 odsto, u odnosu na ukupan broj tetsiranih osoba.

Najviše novoobolelih je u Kragujevcu 50, Toploli i Rači po tri, Aranđelovcu dvoje i jedna osoba u Kniću. U opštinama Batočina i Lapovo nema novoobolelih.

Na teritoriji Šumadijskog okruga u kućnoj izolaciji nalazi se 1.535 osoba: u Kragujevcu 1.047, Aranđelovcu 157, Topoli 86, Rači 73, Kniću 70, Batočini 57 i 45 lica u Lapovu.

Na lečenju od kovida, u UKC Kragujevac, nalazi se 144 pacijenta, a sedmoro njih je na respiratorima. Sa lečenja od korone, prethodnog dana, iz kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra, otpušteno je 13 šestoro pacijenata – petoro iz Kragujevca i jedna osoba iz Lapova.

Prethodnog dana, u Šumadijskom okrugu, kinesku vakcinu „sinofarm” primilo je 217 osoba: 27 osoba (prva doza) koje nisu zakazale preko e-uprave i 46 (drugu) i 144 (treću), koje su zakazale preko portala.

Američki „fajzer” primilo je 223 lica: 39 osoba (prva doza), koje nisu zakazale imunizaciju preko portala i 72 (druga) i 112 (treća) koja su zakazala vakcinaciju preko e-uprave.

Ruski „sputnik V” primilo je 52 osobe: 11 građana (prva doza) koje nije zakazala preko e-uprave i 41 lice (treću), koje su zakazale preko portala.

Treću dozu cepiva „astrazeneka” primilо је 18 lica, koji nisu zakazali preko e-uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari