Kragujevac: Broj povređenih građana na poledici i ledu manji od očekivanog 1Foto: G. G.

Očekivano je da tokom velikih snežnih padavina i leda na trotoiarima i ulicama bude povećan i broj Kragujevčana koji su se okliznuli, pali i povredili. Isto tako, očekivano je da bude više javljanja ortopedima u Klinici za ortopediju UKC. To, međutim, nije baš tako.

Prema informaciji koju je Danas dobio sa Klinike za ortopediju i traumatologiju Univerzitetsko kliničkog centra Kragujevac, uočeno je blago povećanje broja pacijenata sa traumatskim povredama.

Ipak, lekari sa ove klinike kažu da je, s obzirom na vremenske prilike, broj pacijenata sa povredama, nastalim na snegu i ledu, manji od onoga što su očekivali.

Od Gradske uprave smo dobili informaciju da su tokom prošle godine pred nadležnim sudovima pokrenuta dva spora radi naknade nematerijalne štete nastale usled pada na ledu.

„ Kako su postupci pred nadležnim Sudom još aktivni, samim tim neizvestan je ishod spora kako pred prvostepenim, tako i pred drugostepenim sudom, pa nismo u mogućnosti da vam dostavimo tačnu informaciju u pogledu visine isplate na ime obeštećenja“, rekla nam je Nela Jeremić Ilić, zamenica Gradskog pravobranioca.

Za sada, u Gradskom pravobranilaštvu za 2022. godinu još nemaju evidenciju, niti imaju saznanja da je pokrenut bilo kakav postupak ove vrste protiv Grada Kragujevca.

Više vesti iz vog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari