Kragujevac: Konkurs za mikro, mala i srednja preduzeća 1Foto: V. G.

Biznis inovacioni centar u Kragujevcu poziva mikro, mala i srednja preduzeća u Šumadiji i Zapadnoj Srbiji da se prijave na javni poziv za unapređenje poslovanja.

Pomoć preduzećima biće ostvarena kroz obezbeđivanje ekspertske podrške i nabavku opreme.

Pravo učešća imaju sva mikro, mala i srednja preduzeća iz Šumadije i Zapadne Srbije, bez obzira u kojoj oblasti posluju, a koja su već prisutna na domaćem i inostranom tržištu.

Preduzećima će biti omogućena ekspertska podrška za unapređenje poslovanja u skladu sa njihovim potrebama iz oblasti marketinga i brendiranja, dizajna proizvoda, pakovanja, etiketa, razvoja novih proizvoda i podizanja kvaliteta postojećih usluga.

Preduzeća mogu da konkurišu i za unapređenje poslovanja u digitalnoj sferi kroz pomoć u otvaranju online prodavnica, digitalizaciju poslovnog procesa, razvoja e-trgovine.

Predviđeno je da kroz program bude podržano od deset do 15 preduzeće.

Javni poziv predviđa i nabavku opreme koja mora biti u skladu sa delatnošću privrednog subjekta i namenjena za profesionalnu upotrebu.

Ukupna sredstva za nabavku opreme iznose 835.000, a maksimalni iznos koji može biti odobren pojedinačnom preduzeću iznosi 167.000 dinara.

Predviđen broj preduzeća koji će biti podržan kroz ovaj program je od pet do sedam.

Program finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Srbije, a realizuje Biznis inovacioni centar Kragujevac, u partnerstvu sa Business Innovation Programs.

O kriterijumima za izbor i načinu apliciranja preduzeća mogu više da se informišu na sajtu Biznis inovacionog centra.

Više vesti iz oovg grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari