Kragujevac: Počela letnja škola informatike 1Foto: Grad Kragujevac

Na Prirodno – matematičkom fakultetu u Kragujevcu počela je letnja škola informatike i modeliranja.

Profesori ovog fakulteta držaće do 7. septembra predavanja na temu osnove Java i Python programskih jezika za oko 20 polaznika.

Letnja škola informatike je, po rečima Nikole Milanovića, predsednika Studentskog parlamenta, namenjena svim uzrastima, a ove godine fokus je na srednjoškolcima.

– Projektom je predviđeno da kroz tri nedelje aktivnog rada prođemo kroz osnove programskih jezika. Imamo 20 polaznika od kojih očekujemo da nakon obuke budu spremni da se suoče sa nekim realnim problemima koje donosi rad u ovoj oblasti.

Posle tri nedelje polaznici će dobiti diplome, a na fakultetu se nadaju da će biti zadovoljni onime što su naučili.

Letnja škola se održava u organizaciji Asocijacije studenata Prirodno – matematičkog fakulteta, a u okviru projekata u oblasti omladinske politike koje sufinansira grada Kragujevac.

– I ove godine Grad je podržao Letnju školu informatike kroz projektno sufinansiranje jer smo prepoznali kvalitet. Mladi će na taj način steći nova znanja, koja će polaznicima biti od koristi ne samo u daljem školovanju, nego i prilikom zapošljavanja, istakao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari