Kragujevac: Posađeno 120 sadnica javora i jasena 1Foto: Grad Kragujevac

Pored novoformiranih saobraćajnica kod Palate pravde i oko OŠ “Mirko Jovanović” u naselju Aerodrom u Kragujevcu posađeno je 120 sadnica javora i jasena

Kako je, po rečima Stefana Nikezića, člana Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine, ove godine prioritet pošumljavanje, povećan je broj sadnica koje će biti posađene u gradu u odnosu na prošlu godinu.

U okviru jesenje sadnje, koja je počela u novembru, sektor Zelenila JKP Šumadija je za pošumljavanje spremio 702 sadnice koje će biti zasađene na teritoriji grada Kragujevca.

Nikezić je podsetio i na akciju “Vrati dah prirodi – posadi drvo” koja je od ove godine počela da se primenjuje, a po kojoj su investitori dužni da na svakih 1.000 kvadrata koje izgrade posade deset stabala, a na svakih dodatnih 500 još po jedno stablo.

– Ova akcija će značajno doprineti smanjenju zagađenja u našem gradu, a ujedno čemo dobiti i nove parkove kako bismo stvorili kvalitetnu životnu sredinu i bolje uslove za odgajanje naše dece, zaključio je Nikezić.

U Kragujevcu je u toku i izrada Programa zaštite životne sredine za period od 2023 – 2033. godine, a građani svoje ideje i sugestije mogu poslati na mail adresu [email protected].

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari