Kragujevčani prikupljaju pomoć za turske građane ugrožene u zemljotresu 1Foto: Beta/AP/Omar Sanadiki

U prostorijama Kancelarije za mlade grada Kragujevca do utorka će biti prikupljana pomoć za građane u Turskoj koji su ugroženi posle razornog zemljotresa.

Potrebni su zimska odeća za decu i odrasle, kaputi, jakne, kabanice, duboke cipele, čizme, pantalone, rukavice, šalovi, čarape, kape i donji veš.

Osim odeće, prikupljaće se i šatori, dušeci za šator, kreveti, ćebići, vreće za spavanje, plinske peći, grejalice, plinske boce, termosi ručne lampe i agregati.

Zainteresovani građani mogu da doniraju i sredstva za higijenu i čišćenje, pelene, uloške, kao i hranu za bebe i konzerviranu hranu sa produženim rokom trajanja.

Spisak neophodnih stvari sastavljen je po instrukcijama ambasade Turske, a poželjno je da stvari koje se doniraju budu nekorišćene i da odgovaraju zimskim uslovima.

Pomoć se može dostaviti u petak, ponedeljak i utorak od 08:00 do 15:00 i u subotu, 11. februara, od 10:00 do 13:00 časova, u Kancelariji za mlade, koja se nalazi u Bulevaru kraljice Marije (zelena zgrada pored tehničkog pregleda).

Više vesti zi ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari