Kraljevo bez novih slučajeva korone, sve manje pacijenata i u kovid ambulantama 1Epidemiolog dr Radovan Čekanac Foto Z. Nikolić

U Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu, na lečenju se, trenutno nalazi devet pacijenata, dva manje nego juče ali najvažnije je da od 80 novotestiranih osoba, posle više od dva meseca, nema ni jedne osobe sa pozitivnim nalazom na virus „SARS-CoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“.

Ovo je saopštio danas predstavnicima medija epidemiolog dr Radovan Čekanac, član Gradskog štaba za vanreden situacije uz konstatciju da je i broj onih koji se javljaju na pregled u kovid ambulantu sve manji.

Broj obolelih pacijenata od kovida, u Kraljevu od početka epidemije, do danas je 1.376 a broj preminulih je 39.

Dr Čekanac je naglasio da se epidemiološka situacija stabilizuje i u susednim opštinama Vrnjačka Banja i Raška kao i na području čitave Srbije.

Od proglašenja vanrednog stanja 16. marta do 13. jula u Kraljevu su registrovane 444 osobe pozitivne na virus „SARS-CoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“.

Jezikom datuma i brojeva Kraljevo je sa 52 kovid pozitivna slučaja 17. juna „napredovalo“ čak za osam puta, za 392 nova kovid pozitivna slučaja zaključno sa 13.julom, a od tog datuma do juče taj broj je uvećan za 932 novoobolela pacijenta.

Ovi brojevi još više pojašnjavaju značaj podatka da danas, par dana pred polazak dece u školu, nema ni jednog novoregistrovanog slučaja korone u Kraljevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari