Kraljevo ubrzano „nadoknađuje pauzu“ u registrovanju broja zaraženih virusom korone 1Foto: Z. Nikolić

Nagli rast zaraženih virusom korone u Kraljevu, zabeležen pre tri dana, kada je posle promena od 15. juna, registrovano još 5  pozitivnih rezultata od 22  testiranih, juče i danas se nastavio.

Juče su, od 6 uzoraka poslatih na testiranje u laboratoriju Kliničkog centra Srbije „Vatreno oko“, zabeležena  dva pozitivna rezultata na virusa koji izaziva zaraznu bolest Covid-19, a danas je objavljeno da je još 5  pozitivnih rezultata od 14  testiranih u sredu 24.juna, tako da je broj evidentiranih lica pozitivnih na virus „SARS-CoV-2“ koji izaziva zaraznu bolest Covid-19narastao na 67 lica.

Ovo ,bez sumnje ukazuje da su se u gradu na Ibru, predhodnih dana, pojavila neka žarišta, što, prema spoljnjim manifestacijama, još uvek nije dovelo do nekih, vidljivih, promena u ponašanju građana niti, pak, do novih mera naloženih od strane Štaba za vanredne situacije grada Kraljeva, koji je danas, povodom poplava održao elektronsku sednicu.

Pored izbora obavljenih u nedelju ,koncerta održanog u sredu u centru grada od čije organizacije se Štab za vanredne situacije na teritoriji grad Kraljeva ogradio, u svom današnjem saopštenju, u ime lokalne samouprave, u gradu se, iz večeri u veče organizuju proslave maturanata gradskih osnovnih škola u hotelu „Turist“,  a i većina drugih ugostiteljskih objekata u strogom centru grada je, posebno u popodnevnim satima, ispunjena maltene do poslednjeg mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari