Kreni-Promeni: Bezbednosne službe do sada mogle da otkriju ko šalje dojave o postavljenim bombama 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Pokret Kreni-Promeni saopštio je da su bezbednosne službe do sada mogle da otkriju one koji šalju dojave o postavljenim bombama, bilo da se nalaze u zemlji, bilo u inostranstvu putem regularne međudržavne policijske saradnje.

Rešavanje tog problema zahteva rad ozbiljnih službi, ali ga je moguće rešiti za nekoliko dana. Činjenica da taj problem traje duže od godinu dana, ukazuje ili da su politički kadrovi koji su okupirali bezbednosni aparat Srbije nesposobni ili da se planira zloupotreba tog pitanja, navodi se u saopšternju.

Činjenica da je predsednik države Aleksandar Vučić izjavio da će se to rešiti za 48 sati u toku izborne tišine govori u prilog iznete teze. Ili je čekano godinu dana da bi se ovo pitanje zloupotrebilo u nekom političkom trenutku poput predizborne tišine ili su politički činioci nesposobni da ga reše, ali svakako žele da zloupotrebe ovu situaciju u prediznorne svrhe, stoji u saopštenju.

Dodaje se da ozbiljna država to pitanje rešava kroz profesionalan rad bezbednosnog sektora koji se ne zloupotrebljava u političke svrhe, već se interesi građana, a naročito bezbednost dece, stavljaju na prvo mesto, što posebno važi u godini koju je obeležila tragedija u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari