Istraživanjafoto FoNet Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izrazio očekivanje da će sutra, zbog slanja dojava o bombama, biti uhapšeno više osoba u zemlji i inostranstvu.

On je za Televiziju Prva kazao da su nadležni u Srbiji, u saradnji s evropskim partnerim „uhvatili mrežu“ onih koji su slali dojave o bombama.

„Sutra će, mislim, ili prekosutra to biti objavljeno…biće hapšenja u zemljama Evrope a i više lica u Srbiji“, rekao je Vučić.

Napomenu je da se tu radi o „psihološkom ratu protiv države“, te da je to način da se unese nemir među građane.

Škole i drugi javni objekti u Srbiji već duže vreme dobijaju dojave o postavljenim bombama a koje su su sve bile lažne što je utvrdila i policija posle provera.

Vučiuč je kazao i da, zbog dojava, „neće biti nikakvog pekida glasanja“, te da će se glasati „u skladu sa zakonom“.

On , tokom gostovanja u emsiji, s pravnikom Milanom Antonijevićem i dramskim piscem Biljanom Srbljanović odbacio sve što je BIRODI saopštavao u vezi preizborne kampanje.

„Svi brojevi su netačni…ali razumem, sada je predizorna kampanja“, rekao je Vučić.

Kazao je i da nema neko posebno mišljenje o inicijativi ProGlas, te ocenio da „tamo ne piše ništa“.

Naveo je i da je Srpska napredna stranka (SNS), pred svake izbore imala listu javnih ličnosti koje su je podržale, da je to bilo i uoči decembarskih izbora, a koja je, kako je kazao sada nešto duža.

Rekao je da je kampanja liste oko SNS bila kampanja planova i rezultata, dok je, kako je ocenio, kampanja opozicije bila kampanja mržnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari