Krivična prijava policajcu koji je hapsio "škaljarce" 1Foto: Beta/ Miloš Miškov

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) podnelo je krivičnu prijavu protiv Branislava Pandura, policajca koji je vodio akciju hapšenja pripadnika škaljarskog klana u slučaju „Durmitor“.

U dokumentu u koji je Danas imao uvid, navodi se da je Sektor unutrašnje kontrole MUP-a, Odeljenje za operativne aktivnosti dostavilo Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Pandura „zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja iz člana 339 stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srbije“.

Naša redakcija pitala je MUP da li je ova informacija tačna i ukoliko jeste, zbog čega je tačno podneta krivična prijava protiv Pandura. Međutim, do zaključenja ovog našeg broja, nismo dobili odgovor.

Branislav Pandur u javnosti je poznat po slučaju „Durmitor“, kada je u istoimenom beogradskom restoranu uhapšeno deset osoba koje je policija označila kao pripadnike škaljarskog kriminalnog klana.

Nakon hapšenja, pokrenut je krivični postupak protiv Mitra Muratovića i Miloša Nilovića koji su se teretili za neovlašćeno nošenje oružja.

Muratović je pravosnažno osuđen na tri i po godine zatvora, ali je Nilović oslobođen krivice u ponovljenom postupku.

Tokom postupka ubijen je Nilovićev branilac Dragoslav Miša Ognjanović, a i on sam je bio meta neuspešnog atentata u jednom vračarskom ugostiteljskom objektu.

Podsetimo, naš list je nedavno pisao o tome da je MUP podneo krivičnu prijavu protiv Nevenka Marića, v.d zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), takođe, zbog zloupotrebe službenog položaja.

On je na tu funkciju, prema našim saznanjima, napredovao i pored te krivične prijave, kao i prvostepene presude Višeg suda u Beogradu za mobing nad policijskim inspektorom u penziji i uzbunjivačem Predragom Simonovićem.

Prethodno je bio na funkciji načelnika Odeljenja za suzbijanje organizovanog opšteg kriminala SBPOK-a.

Redakcija Danasa pitala je MUP šta se dešava sa prijavom protiv Marića, ali odgovor, nažalost, nismo dobili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari