Krivična prijava protiv vlasnika hotela u Paraćinu zbog sumnje da je puštao otpadnu vodu u izvorište 1Foto: Z. S. M.

Protiv tridesetjednogodišnjeg vlasnika hotela u okolini Paraćina, pripadnici Grupe za suzbijanje ekološkog kriminala u Jagodini, podneli su krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zagađenje životne sredine i nepreduzimanje mera zaštite životne sredine.

Kako navode iz MUP-a, sumnja se da je on otpadnu vodu iz bazena hotela i septičke jame, bez pročišćavanja, ispuštao u potok koji je deo izvorišta iz kojeg se vodom snabdeva više naselja.

Kontrolom nadležnih službi utvrđeno je da su potok i izvorište zagađeni i da u vodi ima bakterija ešerihije koli i streptokoke.

Sumnja se i da je on nelegalno izgradio neke delove svog hotela. Kako navode iz Mup-a, on je bez dozvole nadležnog organa iskopao kanal na svojoj parceli, a zatim pregradio potok i tu izgradio hotel sa pratećim objektima.

Neke od njih je nelegalno izgradio na parcelama koje su u vlasništvu Republike Srbije i opštine Paraćin.

Zbog toga mu se na teret stavljaju i krivična dela građenje bez građevinske dozvole, protivpravno zauzimanje zemljišta i priključenje objekata koji je izgrađen bez građevinske dozvole na elektroenergetsku mrežu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari