Krivična prijava zbog mučenja Konstantina Katića 1foto FoNet/Zoran Mrđa

Nikola Lakić, advokat Konstantina Katića, koga je, kako navode članovi Narodne stranke, BIA kidnapovala i više sati mučila zbog navodnog tvita podrške piscu Marku Vidojkoviću, najavljuje za Danas da će zbog svega što je njegov klijent pretrpio, uskoro biti podneta krivična prijava.

– Katić je otet u nedelju od strane pripadnika BIA, mučen više sati u prostorijama BIA na aerodromu Nikola Tesla. Sama otmica desila se na njegovom radnom mestu, na aerodromu gde inače i radi. Pripadnici BIA odveli su ga uz obrazloženje da moraju sa njim da porazgovaraju. Naravno da je razgovor trajao nekoliko minita, a nakon toga je usledilo višesatno mučenje, tortura uz veliki broj psovki, uvreda u maniru ŠTAZIJA, KGB-a, OZNE i UDBE – ističe za Danas Lakić, koji je inače član Resornog odbora za odbranu i bezbednost Narodne stranke.

Naš sagovornik dodaje da je mučenje trajalo puna četiri sata i da je Katić gotovo tri sata morao da kleči dok je dobijao udarce po glavi i telu.

– Naravno da je nakon svega što mu se izdešavalo uplašen za život i bezbednost kako svoj tako i svoje porodice. Kako i ne bi bio kada vam preti služba koja je u svojoj istoriji ubila jednog predsednika države, jednog premijera, novinara Slavka Ćuruviju i učinila niz zločina nad sopstvenim narodom. Vekika sreća u celoj ovoj nesreći koja je zadesila Katića i njegovu porodicu jeste da Narodna stranka ima ozbiljan pravni tim koji čine ugledni advokati i koji će podneti krivičnu prijavu protiv organizovane kriminalne grupe koja ga je otela i mučila, zaštititi ga, ali i obratiti se Zaštitniku građana da hitno u skladu sa svojim ovlašćenjima preduzme neophodne korake kako bi došlo do sankcije prema učiniocima ovog dela i kako bi se utvrdile sve nepravilnosti u radu BIA – naglašava Lakić.

On dodaje da takođe zahtevaju hitnu smenu Bratislava Gašića direktora BIA “jer ova dešavanja moraju da za krajnju posledicu imaju i smenu onog koji voli novinarke koje kleče, a sada otima građane Srbije da bi klečali pred njegovim službenicima”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.