Kultura pamćenja Milana Vlajčića

Ostavite komentar


  1. Koliko vidim, čak ni u Danas-u nema komentara na ovu sjajnu Vlajčićevu knjigu. A naslov komentara je laserski precizan – kultura pamćenja! Toga u Srbiji, čini mi se, nikad nije ni bilo! Sve se počinjalo iznova i sve ono što je bilo pre toga je ili obrisano ili omalovaženo. Ne samo u umetnosti, nego i na mnogim drugim poljima.

  2. …I Radio Beograd 1 je ukinuo emisiju, Mozaik vremena i emisiju Zemlja cuda,u samo godinu dana.! Nadam se ,da nisu uklonili i tonske zapise iz arhive Radio Beograda…

  3. Ovaj clanak sam odabrala kao prvi u nizu vrednih tekstova u „Danasu“.Podsetio me autor na pisce i njihova dela,koja ne zaboravljam kao i na casna drzanja casnih ljudi.Zalosna je istina koliko se zaboravljaju ove vrednosti,koje treba da izdrze probu vremena.Ne vazi vise ni ono Njegosevo:“Vrijeme je majstorsko reseto.“Moglo bi se ovom Vasem spisku dodati jos mnoga imena i to savremena.Isticete ubojite karikature Koraksa.Dodajte i sjajno ime novinara Ljubodraga Stojadinovica{Pescanik}Neustrasivo pogadja u najbitnije,u centar.Verujem da ce Vas clanak podstaci ljude od pera da oziveve licnosti o kojima pisete.Sarajevski list Al jazeera dao je sjajnu reportazu o Zuki Dzumhuru,takodje zaboravljenom,a bio je znamenitostJugoslavije.

  4. I u turska vremena Srbi su imali dobre vic-mejkere koji su zbog toga bili glavne badze u carsiji. I oni su takodje bili zaboravljani posle odlaska kod svetog Pere. Ali za razliku od ovih danasnjih nisu mogli da uzivaju u blagodetima socijalizma pa su morali da riljaju zemlju da bi preziveli.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.