Kuma Prajda Ida Prester: Njihova ljubav ne umanjuje našu ljubav, naš brak ne vredi manje ako nekom drugom damo pravo na brak i ljubav 1Foto: Anđela Petrović/ Danas

Kuma ovogodišnjeg Prajda je pevačica Ida Prester. Kako je jedan od organizatora Goran Miletić rekao, sve ove godine je bila sa njima, nastupala, a jedne godine i vodila program.

Ona je rekla da ne može ništa da kaže sa političke strane, ali može reći o sebi, svojoj motivaciji, prenosi N1.

„Na prvom Prajdu sam bila 2002. godine u Zagrebu, od tad sam redovna na Prajdovima, nastupala sam sa svojim bendom, vodila sam jedan od Prajdova u Beogradu. Prajd mi je u srcu. Probleme gej osoba razumem, moja najbolja prijateljica je gej, sa njom sam prošla sve momente, od autovanja roditeljima, autovanja na poslu, ceo život sam s njom, problemi funkcionisanja u zajednici, pratim situaciju na Prajdu i u susednoj zemlji“, rekla je ona.

Dodala je da malo fali da ovo postane ono što treba da bude – „festival sreće i ljubavi za sve građane“.

„Festival šarenila, neko ko hoće neka ide na maraton, oficiri će imati svoj termin, a ovi ljudi koji vole slobodnu ljubav, ovo će biti termin za njih. Ja se nadam da će svi građani doći, pevati, veseliti se s nama, ja se uvek na Prajdu dobro osećam, ovde su divni ljudi, miroljubivi ljudi, imaju pravo na svoj dan, da se vesele, slave, slobodno drže za ruke, nadam se da će se taj dan raširiti na ostatak godine, da nemaju problema na poslu, u školi, sa sugrađanima, nego da će im dati podršku, pomoć i da će se veseliti njihovoj ljubavi. Njihova ljubav ne umanjuje našu ljubav, naš brak ne vredi manje ako nekom drugom damo pravo na brak i ljubav“, kaže kuma Prajda.

Istakla je da „svi možemo tolerisati jedni druge i imati pravo na različitosti“.

Na pitanje kako se oseća kao kuma Prajda, kaže da joj je to „velika čast“.

„Jako mi je drago što sam kuma Prajda, nadam se da će sledeće godine možda biti i kum Prajda, ne samo kuma. Volela bih da sledeća kuma Prajda bude muškarac, da muškarac iz javnog života podrži Prajd“, kaže ona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari