Kurti: Kosovo postalo dom za još dvoje ukrajinskih novinara 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Premijer Kosova Aljbin Kurti objavio je danas da je Kosovo postalo „dom za još dva ukrajinska novinara“ koji dolaze u Prištinu kroz program „Novinari u boravku na Kosovu“.

Nacije su definisane u vremenima sukoba i teškoća, kao i čovečanstvo. Solidarni smo sa Ukrajinom, poručio je Kurti u objavi na Tviteru.

Asocijacija novinara Kosova (ANK) u međuvremenu je saopštilo da se ukrajinski novinari nalaze u Prištini i da će nastaviti da se bave svojim poslom na Kosovu.

Novinare su na aerodromu dočekali pravni službenik Evropskog centra za slobodu štampe i medija Fljutura Kusari, predsednik ANK Džemajlj Redža i predstavnici kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vlada Kosova odlučila je 1. marta, posle izbijanja rata u Ukrajini, da ugosti 20 novinara iz ove zemlje kroz program „Novinari u boravku na Kosovu“, prenosi Kossev.

Program su pokrenuli Evropski centar za slobodu štampe i medija i Evropska federacija novinara, finansira ga kancelarije kosovskog premijera, kao i ministarstava unutrašnjih i spoljnih poslova, a sprovodi ga Udruženje novinara Kosova uz podršku dva novinarska sindikata u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari