Lakić (Narodna stranka): Vučić od Srbije napravio balkansku Kolumbiju 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Narodna stranka ocenila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić od Srbije „napravio balkansku Kolumbiju“ i da je Srbija jedina država u svetu čiji predsednik „brani vlasnika najveće plantaže marihuane u Evropi (Jovanjica) Predraga Koluviju“.

Kako je funkcioner Narodne stranke Nikola Lakić ocenio u saopštenju, Vučić „zdušno brani Koluviju“ uz asistenciju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i Koluvijinog advokata Vladimira Đukanovića, koji je poslanik Srpske napredne stranke (SNS), predsednik skupštinskog odbora za pravosuđe i član Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca.

„Da je nacionalna bezbednost zaista ugrožena pokazuje i činjenica da institucije kojima je posao da bezbednosno štite državu i građane, zapravo služe režimu za zastrašivanje građana i progon opozicije“, rekao je Lakić.

On je istakao i da nedavno objavljeno istraživanje Globalne inicijative protiv transnacionalnog organizovanog kriminala jasno pokazuje da je Srbija drugi po rangu centar organizovanog kriminala u Evropi i da organizovani kriminal „ima zaštitu u samom vrhu države“.

„Vučićev režim pretvorio je Srbiju od proizvođača naoružanja sa dobrim referencama u državu koja se dovodi u vezu sa ilegalnom trgovinom oružjem. Vlast je finansijski uništila ‘Krušik’, a napunila račune svojih porodica i svojih finansijera“, rekao je Lakić.

Podsetio je i na slučaj Konstantina Katića koga su „mučili agenti Bezbednosno-informativne agencije (BIA)“ i ocenio da to predstavlja „alarmantno kršenje zakona i zloupotrebu državnog aparata“.

Lakić je ocenio i da Vučić „direktno kontroliše institucije izvršne, zakonodavne i sudske vlasti i da ih koristi isključivo za zaštitu svoje kriminalne strukture i zaštitu imovine koju su kriminalno stekli on i njegovi saradnici“.